Focaccia με μπρόκολο Bimi®, ελιές, ντομάτες και κρεμμύδια

Focaccia με μπρόκολο Bimi®, ελιές, ντομάτες και κρεμμύδια

H Focaccia είναι πραγματικά βασιλικό ψωμί. Αυτό το κλασσικό ιταλικό είδος είναι νόστιμο και επειδή έχει δημιουργηθεί με ελαιόλαδο αντί για αυγά και βούτυρο, είναι επίσης vegan.

Μπορείτε ακόμη να το μετατρέψετε σε εκπληκτικό έργο τέχνης, συνδυάζοντάς το με όλα τα αγαπημένα σας λαχανικά. Επιλέξτε μια σκηνή για να δημιουργήσετε και να ξετρελαθείτε!

Specifications

Prep

5 minutes

Cook

20 minutes

Serves

8+

Method

  1. Αναμίξτε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο και τα τρία τέταρτα του νερού σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Συνεχίστε να προσθέτετε το νερό, λίγο κάθε φορά, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και υγρή - μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο ή λιγότερο νερό ώστε να έχετε τη σωστή συνοχή (πρέπει να είναι πιο υγρή από μια κανονική ζύμη ψωμιού).

  2. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε μια επιφάνεια εργασίας, αναποδογυρίστε τη ζύμη και ζυμώστε για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία, μαλακή και εύπλαστη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο, λαδωμένο μπολ, σκεπάστε την με μια πετσέτα και αφήστε την σε μέρος ζεστό μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.

  3. Στρώστε σε ένα μεγάλο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείψτε το με λίγο λάδι. Αναποδογυρίστε τη ζύμη που έχει φουσκώσει στο ταψί και ισιώστε την απαλά, ώστε να γεμίσει όλο το ταψί, φροντίζοντας να την ανοίξετε ως τις γωνίες. Τοποθετήστε το ταψί με τη ζύμη μέσα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα (βεβαιωθείτε ότι η κορυφή της ζύμης δεν αγγίζει τη σακούλα) και αφήστε το σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη, και πάλι περίπου 1 ώρα.

  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C/αέρας 200°C/αέριο 7.

  5. Αφαιρέστε το ταψί από τη σακούλα και κάντε λακκούβες στη ζύμη με τα δάχτυλά σας. Διακοσμήστε με τα μπρόκολα Bimi®, τις ντομάτες, τις φέτες κρεμμυδιού και τις ελιές, σπρώχνοντας απαλά τα λαχανικά μέσα στη ζύμη. Αυτό μπορεί να γίνει σε μοτίβο αν θέλετε. Αλείψτε καλά με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι και ψήστε στο μέσον του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, αν τα λαχανικά ροδίσουν πολύ σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο για τα τελευταία 5 λεπτά περίπου.

  6. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί και στη συνέχεια, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.