Ρύζι basmati ολικής αλέσεως και αμύγδαλα με καραμελωμένο μπρόκολο Bimi®

Ρύζι basmati ολικής αλέσεως και αμύγδαλα με καραμελωμένο μπρόκολο Bimi®

Specifications

Prep

10 minutes

Cook

40 minutes

Serves

4

Method

  1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το ρύζι. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Ρίξτε το κάρυ και το κύμινο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.

  2. Προσθέστε 500 ml νερό και αφήστε να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 25 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

  3. Όσο ψήνεται το ρύζι, ετοιμάζετε τις πατάτες και τα αμύγδαλα. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις πατάτες και τηγανίστε απαλά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν, περίπου 5-10 λεπτά. Βγάζετε τις πατάτες από το τηγάνι και τις αφήνετε στην άκρη. Βάζετε το άδειο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Μαγειρέψτε απαλά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην καούν, περίπου 2 λεπτά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.

  4. Χρησιμοποιώντας ξανά το ίδιο τηγάνι, ετοιμάζετε τα μπρόκολα Bimi®. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τα μπρόκολα Bimi®, το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα σόγιας, μια πρέζα μαύρο πιπέρι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  5. Για το ντιπ, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

  6. Μόλις ψηθεί το ρύζι, ρίξτε το γάλα καρύδας και το σπανάκι, και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά τις ψημένες πατάτες, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.

  7. Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και σερβίρετε με το ντιπ και τα μπρόκολα Bimi®.