Μπρόκολο Bimi® στον ατμό με πατέ ελιάς

Μπρόκολο Bimi® στον ατμό με πατέ ελιάς

Specifications

Prep

10 minutes

Cook

5 minutes

Serves

6

Method

  1. Ψιλοκόβουμε τις ελιές.

  2. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο (μόλις μαλακώσει και σε θερμοκρασία δωματίου). Προσθέστε τις ελιές και το πιπέρι και πολτοποιήστε τα στο βούτυρο χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός πιρουνιού. Μόλις ενωθούν καλά, χτυπήστε το βούτυρο, φροντίζοντας να ανακατευτούν ομοιόμορφα οι ελιές. Αφήστε το μίγμα να ψυχθεί μέχρι να είστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.

  3. Όταν είστε έτοιμοι για να φάτε, πάρτε μια χύτρα ατμού (θα χρειαστείτε 2 ή 3 επίπεδα για αυτή την ποσότητα μπρόκολων Bimi®) ή κατσαρόλα με βραστό νερό. Μαγειρέψτε στον ατμό για 5 λεπτά ή ζεματίστε για 3 λεπτά, έτσι παραμένει ζωντανό, πράσινο και λίγο τραγανό.

  4. Μόλις μαγειρευτεί, μεταφέρετε τα μπρόκολα Bimi® σε ένα μπολ. Προσθέστε το μίγμα με το βούτυρο και την ελιά ανάμεσα και γύρω από τα μπρόκολα Bimi® και μετά από 30 δευτερόλεπτα αφού αρχίσει να λιώνει, ανακατέψτε απαλά έτσι ώστε όλα τα μπρόκολα Bimi® να επικαλυφθούν με το βουτυρένιο καρύκευμα ελιάς. Σερβίρετε σε πιατέλα, φροντίζοντας κομμάτια από τις ελιές να είναι στην επιφάνεια. Σερβίρετε αμέσως.