
Τάρτα με μπρόκολο Bimi® και μοτσαρέλα
Μαγειρέψτε το στο σπίτι και φάτε το ζεστό ή πάρτε το κρύο στη δουλειά. Αυτό είναι ένα γεύμα που θα κάνει τους συναδέλφους σας να ζηλέψουν!
Τα φύλλα ζαχαροπλαστικής είναι λεπτά και τραγανά, ενώ το τυρί μοτσαρέλα λιώνει στο στόμα σας. Από το ψυγείο στο πιρούνι σε μόλις 30 λεπτά. Δοκιμάστε το σήμερα.
Specifications
Prep
10 minutes
Cook
20 minutes
Serves
8+
Method
-
Προθερμένετε τον φούρνο στους 170ºC/αέρας ή 150ºC/αέριο 3.
-
Τοποθετήστε τις κομμένες φέτες ντομάτας σε ένα ταψί και περιχύστε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και βάλτε τις στο φούρνο για περίπου 1 ώρα για να ψηθούν σιγά σιγά.
-
Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε απαλά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το βαλσαμικό ξύδι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ώστε τα κρεμμύδια να απορροφήσουν όλο το ξύδι δημιουργώντας μια μαρμελάδα κρεμμυδιού. Αφήστε τα στην άκρη.
-
Μόλις ψηθούν οι ντομάτες, βγάλτε από τον φούρνο και ανεβάστε την θερμοκρασία του στους 180ºC/αέρα ή 160ºC/αέριο 4.
-
Αλείψτε όλη τη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας για τάρτες με λίγο από το υπόλοιπο λάδι. Τοποθετήστε περίπου ένα τετράγωνο φύλλο ζαχαροπλαστικής στη φόρμα τάρτας, ώστε να φτάνει μέχρι την άκρη. Αλείψτε με λάδι και προσθέστε άλλο ένα φύλλο υπό γωνία για να καλύψετε την άκρη. Αλείψτε με λάδι και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι άκρες και η βάση της φόρμας.
-
Καλύψτε τη βάση της τάρτας με τη μαρμελάδα κρεμμυδιού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις ψητές ντομάτες γύρω γύρω κατά μήκος των τοιχωμάτων της τάρτας, ώστε να υπάρχει μια φέτα ντομάτας σε κάθε κομμάτι. Προσθέστε τις μισές φέτες μοτσαρέλας στο κέντρο της τάρτας.
-
Σε ένα σκεύος, χτυπήστε τα αυγά με το γιαούρτι και αλατοπιπερώστε. Περιχύστε το μίγμα στο κέντρο της τάρτας μέχρι το σημείο που να μην καλυφθούν οι φέτες των ντοματών. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες φέτες της μοτσαρέλας πάνω από το μίγμα.
-
Ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά. Βγάλτε την από το φούρνο, εισχωρήστε στο ρευστό μίγμα τους μίσχους των μπρόκολων Bimi® και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί.