
Ψητό κοτόπουλο κατσαρόλας με σουσάμι-λεμόνι, μπρόκολο Bimi® και κίτρινη κολοκύθα, σερβιρισμένο με ρύζι στον ατμό
Ένα γευστικό ψητό κατσαρόλας που μπορείτε να αφήσετε στο φούρνο να τελειώσει μόνο του.
Specifications
Prep
10 minutes
Cook
50 minutes
Serves
4
Method
-
Στρώνετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο σκεύος ψησίματος και τοποθετήστε τα κομμάτια της κολοκύθας και τις σκελίδες σκόρδου γύρω του. Περιχύστε με το λάδι, στύψτε το χυμό από τα λεμόνια, και βάλτε τις λεμονόκουπες ενδιάμεσα και γύρω από το κοτόπουλο.
-
Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τραγανό και η κολοκύθα να μαλακώσει και να καραμελώσει ελαφρά. Εάν τα μπούτια κοτόπουλου σας είναι ιδιαίτερα μεγάλα, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε το μαγείρεμα κατά 10 λεπτά.
-
Σιγοβράζετε τα μπρόκολα Bimi® σε βραστό νερό για 2 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
-
Βγάζετε το σκεύος από τον φούρνο, προσθέτετε τα βρασμένα μπρόκολα Bimi®, καλύπτοντάς τα καλά με τον χυμό του λεμονιού. Περιχύνετε με το μέλι παντού και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
-
Τοποθετείτε ξανά το σκεύος στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως με μπόλικο ρύζι και ίσως λίγη σάλτσα σόγιας.